BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
 

 

 

 

Dintre bogaţiile ţării noastre, sarea este unul din zăcămintele cele mai abundente. Rezerva de sare din ţara noastră, practic este inepuizabilă. Zăcământul de sare de la CACICA s-a format cu milioane de ani în urmă, pe timpul sedimentării lagunare, din domeniul depresiunii precarpatice.

În ceea ce priveşte începuturile exploatării zăcământului de sare de la SALINA CACICA, aceasta datează din trecutul îndepărtat. Astfel până în anul 1775 exploatarea sării se făcea primitiv de către păstorii staţionaţi în pădurile din împrejurimi şi de către armatele voievozilor români care se perindau pe aici.

În anul 1775 când BUCOVINA este ocupată de imperiul austro-ungar încep să apară tehnicieni şi specialişti minieri austrieci care au studiat posibilităţile de exploatare a masivului de sare. Urmează colonizarea locului cu minieri de diferite naţionalităţi.

Sub conducerea tehnica a austriacului PAUL HOFMAN în 1971 incepe săparea puţului de extracţie, în jurul căruia se face azi coborârea în mină pe scări. La adâncimea de 13m se atinge masivul de sare, la 25m fiind deschisă prima cameră din salină unde a fost amenajată o CAPELA. la 35m ne aflam în raza puţului de extracţie. În continuare se deschid galerii săpate în sare, pe talpa galeriilor fiind montată linia decovil pe unde circulau vagoneţii impinşi manual. se ajunge la lacul artificial sapat in masivul de sare ce are rol de agrement în subteran. Lângă lac se află sala de dans sapata manual tot în masivul de sare.

Până în 1918 SALINA a fost sub administraţie austro-ungara, dupa 1918 fiind administrată de statul român pană în prezent. Începând cu anul 1953 a început un proces de modernizare de a dus la marirea producţiei de sare.

Datorită SALINEI CACICA localitatetea a devenit cunoscuta pe plan internaţional fiind vizitata anual de mii de turisti din întreaga lume.

home>> Istoric Zona>> Despre Noi>> Obiective turistice>> Contact>> Salina Cacica>> Basilica Minora>> Poze Salina>> Manastirea Sucevita>> Manastirea Putna>> Manastirea Voronet>> Manastirea Humor>> Manastirea Moldovita>>